Olajtiszítás

Olajtisztítás, hidraulika rendszer tisztítás

Az olaj nem használódik el, csak koszos lesz!

A hidraulika olaj és a hidraulika rendszer teljes mértékben tisztítható mellékági szűréssel.

Az ipari olajok és folyadékok számos termelési és működési folyamat döntő összetevői. Tisztaságuk és kezelési minőségük kulcsfontosságú tényező, amely befolyásolja az ipari berendezések megbízhatóságát és élettartamát. Az ipari olajok és folyadékok minőségének javításának egyik hatékony módja a mélységi/mellékáramú szűrési technológiák (bypass) alkalmazása azok kezelésére és szűrésére.

Hogyan működik a mélységi mellékági szűrés?

A mellékáramú szűrőrendszer (bypass) egy a hidraulika körtől független szűrőrendszer, amely lehetővé teszi a hidraulika olaj külön szűrését a fő olajkörön kívül. Ez azt jelenti, hogy az olajat  kiemeljük az üzemi rendszerből, egy külön szűrőelemmel ellátott szűrőn keresztül szűrjük (kezeljük), majd visszajuttatjuk a rendszerbe. Ez az eljárás alaposabb és hatékonyabb szűrést tesz lehetővé anélkül, hogy a berendezés normál működését befolyásolná.

Rendszertisztítás

Mivel a mellékági szűrést működő gépnél végezzük, így a rendszerben található szennyeződéseket is kiszűrjük. Tisztulnak a munkahengerek, szivattyúk és a szelepek. A szűrés során megváltozik a tisztított olaj felületi feszültsége, aminek köszönhetően magához vonzza/leválasztja a rendszer falára tapadt szennyeződéseket is.

Előnyei

 • Szilárd szennyeződések, víz és lágy iszap (gyanták) egyidejű eltávolítása szűrés közben
 • Szennyezőanyagok: fémes és nemfémes részecskék eltávolítása
 • A szennyező szilárd szemcsék/anyagok rendszerből való kiszűrésével jóval kisebb az esélye a munkahengerek meghibásodásának, a szivattyúk és hidromotorok kopásának
 • Megnő a szivattyúk-, hidromotorok-, szelepek- és ezáltal a gép élettartama. Csökken az állásidő, csökken a karbantartási költség!
 • Az ISO 4406: 13/11/8, NAS 1638: 2 tisztasági osztály elérése
 • A „szabad víz” mennyiségének csökkentése, például 3000 ppm-ről 50 ppm-re
 • A megkötött víz eltávolítása pl. transzformátorolajokban 1 ppm-ig (1 mg/liter H2O)
 • Lágy iszap (üledékek és gyanták) eltávolítása
 • A TAN (teljes savszám) csökkentése 0,001 mgKOH/g értékre
 • Nem szükséges új olajat vennie
 • A szűrés költsége alacsonyabb mint az új olaj ára
 • A teljes átfolyású szűrők élettartamának meghosszabbítása: a legtöbb szennyeződést a bypass szűrő felfogja, megakadályozva a teljes áramlású szűrő telítődését
 • Jelentős kopáscsökkentés: a szilárd szennyeződések felfogása megakadályozza ezeknek a részecskéknek a "homokfúvás" hatását a gépalkatrészeken vagy a puha iszap általi megtapadását
 • A gép élettartamának meghosszabbítása: a kopás csökkentése meghosszabbítja a gép élettartamát
 • A mechanikus berendezések működési megbízhatóságának jelentős növekedése
 • Javítási költségek csökkentése
 • Környezetvédelem: a megelőző karbantartás és az olaj élettartamának meghosszabbítása megakadályozza a természeti erőforrások szennyezését

Mellékági szűrés beépítésével  el tudjuk kerülni, hogy a hidraulika olaj olyan mértékben szennyeződjön, hogy az olaj cserének szükségessége felmerülhessen. Ezzel a technológiával képesek vagyunk az olajat szennyező részecskék 90%-át kiszűrni, így a munkafolyadékunk várható élettartama megtöbbszöröződik. Az általunk kínált mellékági szűrés jóval hatásosabb mint ami gyárilag a gépeken található. Hidraulikában a 15-20 mikronos szűrés az általános, míg a modern proporcionál technológia megköveteli az 5 mikronos (vagy annál jobb) szűrést.

Évente több száz vagy akár több ezer liter olajat szállíttat el és helyette újat vásárol gépeibe? Nem szükséges!

Ezzel a technológiával lehetőség nyílt a nem visszafordíthatatlanul károsodott, de súlyosan szennyezett (víz, kosz, fémkopadék, stb) hidraulika olaj oly mértékű tisztítására, amellyel az általunk kezelt olaj, az új hidraulika olaj tisztasági paramétereit is felülmúlhatja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a cégünk által tisztított olaj a proporcionál technológiák által igényelt legmagasabb szintű tisztasági fokot is el tudjuk érni, amikor is 1-2 mikronnál nagyobb részecskék nem találhatóak az olajban. Tisztítási eredményeket fotóval, laborvizsgálati jegyzőkönyvön rögzítjük. Egyéni igény szerint ezután lehetőség nyílik a felújított olaj speciális adalékolására is.

Mindemellett az Ön vállalkozása a jelentős költség megtakarítás mellett, hatalmas előrelépést is elkönyvelhet a környezetvédelem területén, hiszen a hidraulika olaj újrafelhasználásával közel nullára csökkenthető az ilyen jellegű veszélyes hulladék keletkezése.

Olajtisztítással vagy hidraulika rendszer tisztítással kapcsolatos további információért vagy ajánlatkéréssel forduljon kollégáinkhoz 07.00 – 15.00 között az alábbi telefonszámokon vagy küldjön nekünk emailt az iroda@hidrakft.hu címre a nap bármely órájában.

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Keressen elérhetőségeinken!

Opavszki István
műhelyvezető mérnök
+36209199912

Bognár Krisztián
Szervizmérnök
+36209666134

Kun Gábor
kereskedelmi vezető
+36209125668


apartmentcogearthcrossmenu